Dobrodošli u pedikir Centar Iris!

pedikircentariris.i@gmail.com | 012/532-333, 060/033-19-20

Pedikir Centar Iris

Usluge

U Pedikir Centru Iris možete dobiti širok spektar usluga.
U samoj blizini salona nalazi se parking - za sve klijente koji kod nas dolaze automobilom.

Medicinski pedikir

Tretman medicinskog pedikira koji nudi Pedikir Centar Iris i može rešiti problem:

URASLIH NOKTIJU, KURJEG OKA, ŽULJEVA, RAGADA, TRAUMA NOKTIJU, GLJIVIČNO OBOLELIH NOKTIJU.

Protetika noktiju

Idealno rešenje za sve klijente koji su izgubili nokat usled oštećenja, bolesti ili neuspelih operacija. Nakon obrade obolelog nokta nedostatak njegovog dela nadoknađujemo modeliranjem uz pomoć specijalnih protetičkih masa. Protetika nokta nije bolna i ne smeta.

Urasli nokti

Unguis incarnatus su vrlo često bolno stanje koje nastaje zbog urastanja nokatne ploče u bočni kožni nabor, što je praćeno zapaljenjem i sekundarnom infekcijom.
Uzrok nastanka je pre svega nepravilno sečenje slobodne ivice nokta, uska obuća, zadebljala nokatna ploča.
Pedikir Centar Iris nudi trajna rešenja ovog problema.

1. Pedikir koji podrazumeva pravilno isecanje nokatne ploče uz sanaciju zapaljenja i infekcije.
2. Najsavremenija dostignuća iz oblasti Podologije, proteze 3 to spange, podofix i combiped za korekciju URASLIH noktiju, korekciju deformisanih (savijeni, urolani) nokti.

Ragade

Ragade su pukotine na koži stopala i mogu biti veoma bolne.Razlozi zbog kojih dolazi do ispucalih peta su mnogobrojni: od nedostatka nege do nepravilnog hoda ,suvoće kože,neudobne obuće, prekomernog znojenja,čak i nedostatka cinka i Omega 3 masnih kiselina.Redovnim dolaskom na pedikir i održavanje posebnim melemima mogu se svesti na minimum.

Kurje oko, žuljevi

Kurje oko je hiperkeratoza, konusno zadebljanje kože koje u centralnom delu ima tvrdi vrh u obliku trna koji ulazi u dubinu. Nastaje usled mehaničkog pritiska na meko tkivo.
Žuljevi nastaju usled ponavljanog pritiska na mestima gde je kost blizu kože.
U lečenju se koristi mehaničko uklanjanje zadebljalog sloja i primena keratolitika. Nošenje udobne obuće sa ortopedskim ulošcima kao i redovan dolazak na pedikir olakšaće vam hod.

Gljivice

Loša cirkulacija, nedovoljan dotok krvi do nokta zbog uske obuće?
Sve to može biti razlog promene na noktima, zadebljale nokatne ploče (onihogrifoza), gljivičnih obolenja. Na adekvatan način rešavamo takve promene.

3 to spanga proteze
podofix i combiped

Je medicinska proteza koja koriguje rast nokta.Trajanje tretmana zavisi od debljine nokatne ploče,brzine rasta i veličine deformiteta.
Način delovanja proteza:
Bez obzira koji tip se primenjuje mehanizam dejstva je isti, podizanjem ivice nokta od okolnog tkiva dolazi do smanjenja zapaljenskog procesa i granulacijskog tkiva, ispravljanje nokatne ploče tj. sprečavanja uvijanja na dole što vraća nokat u prvobitno ležište i na taj način održavamo normalan rast nokta.
Prednosti proteze:
bolovi trenutno popuštaju, izbegavaju se bolni operativni zahvati. Metoda koja pomaže brzo i efikasno, a primena je gotovo bezbolna.

Zanimljive činjenice o stopalima

*Iako su relativno mala u odnosu na telo, stopalo sadrži 25% svih kostiju. U njima se nalazi 26 kostiju, 33 zgloba i više od 100 ligamenata i 19 mišića.
* Težina obuće se povećava dvostruko pri hodu, a šest puta prilikom trčanja.
* Stopala rastu do 14 godine, a okoštavaju do 25 godine života.
* Svako stopalo izdrži pritisak od 500 tona dnevno.
* Dobra vežba koja deluje i kao masaža je hodanje bosim nogama. Hodanje po toplom i suvom pesku razgibava svaki mišić stopala.